Addenda

Addenda® is een A-merk voor potplanten, opgericht door een kwekersvereniging. Als één van de eerste kwekersverenigingen in Nederland beschikken zij over een breed assortiment met prachtige campanula en hebe planten.

Addenda

Hebe Vinoa® introductie, 2020

Addenda heeft haar nieuwe Hebe Vinoa® geïntroduceerd tijdens het jaarlijkse zomertuinfeest op de Hebe dagen. Addenda® is erin geslaagd een Hebe te ontwikkelen met unieke glanzende blaadjes in een wijnrode kleur. Vandaar de naam Vinoa®, van het Franse vin en het Italiaanse vino.
De Vinoa® heeft een luxe uitstraling en geeft met z’n dieprode blad en paarse bloempluimen een ‘mediterrane touch’ aan je tuin of balkon: la dolce vita! Daarnaast trekt ook deze prachtige hebe vlinders aan in uw tuin.

Addenda

Hebe POS materiaal, 2020

Addenda vroeg aan Mangoa om mee te denken voor een actie tijdens het Hebe-seizoen.
Mangoa bedacht en ontwikkelde een hele eigen illustratie stijl voor de Vlinder campagne. Een illustratie stijl die opvallend is op de winkelvloer en ook het vrolijke gevoel van een tuin vol vlinders en bloemen uitstraalt. We ontwikkelde het complete POS pakket voor de tuincentra.

Addenda is als kwekers-collectief heel vooruitstrevend als het gaat om milieuvriendelijk telen. Zij maken zoveel mogelijk gebruik van natuurlijke bestrijders bij het telen van campanula en hebe en gebruiken geen neonicotinoids. Daarnaast nemen zij nog allerlei andere maatregelen die goed zijn voor mens, dier en planeet. Zij promoot de biodiversiteit, de illustratie geeft deze visie weer.
Daar wordt iedereen toch Be(e) Happy van!

Addenda

Maori logo en labels, 2019

Voor dit mooie product maakte Mangoa het ontwerp, hoe leuk als dat ook nog beloont wordt.
De labels voor Maori® hebben de 'Show your Colours Award IPM 2019' gewonnen. De jury was unaniem in haar oordeel over de inzending: "mooi en duidelijk label met goede informatie voor de consument, een trendy plant en de volledige communicatie rondom het product.

De Maori® is een trendy en unieke plant, welke perfect past in een industriële, minimalistische stijl. Door het bescheiden groen, brengt de plant veel sfeer aan de ruimte en geeft zij vertaling aan natuur.
Mangoa maakte het ontwerp van het logo, de patronen, het label en andere communicatie-uitingen zoals flyers en informatievellen.

Addenda

Be(e) Happy POS pakket, 2017

Addenda is vooruitstrevend als het gaat om milieuvriendelijk telen. Mangoa maakte de vormgeving van het bijen-icoontje. Dit beeldmerk maakt visueel dat Addenda zoveel mogelijk gebruik maakt van natuurlijke bestrijders voor het bestrijden van eventuele ziekten en plagen bij de teelt van campanula en hebe. Daar wordt iedereen toch Be(e) Happy van!

Addenda

Campanula patroonontwerp, 2015

Voor Addenda® maakte Mangoa i.s.m. Trendlogic een patroondesign van de Adansa® campanulabloemen. De Campanula Adansa® is een ware spring in het veld. Met haar stervormige bloemetjes danst ze door je tuin heen.

In het ontwerp komt de stervormige bloem goed naar voren. Het patroondesign is op diverse communicatie items en producten toegepast, van productverpakking tot beursstands. Van sjaal tot diverse hardware items.

Addenda

Storytelling, 2015

De plantenlabels van Addenda hadden een update nodig. Het verhaal van Addenda kwam namelijk niet voldoende naar voren. Daarom ontwikkelde Mangoa heldere infographics die het verhaal duidelijk vertellen op de winkelvloer.