Opti-flor

Opti-flor is één van de meest toonaangevende orchideeënkwekerijen. De kwekersgeschiedenis van de familie Hendriks gaat bijna 100 jaar terug in de tijd. Het familiebedrijf, dat in 1928 is opgericht, kent een lange traditie van het kweken van kwaliteitsproducten. Al die jaren legt de familie de lat onverminderd hoog. Ze staat voor uitzonderlijke kwaliteit en gelooft in totaalconcepten waar alles tot in de details klopt, kant-en-klare plantconcepten en de ambitie om bij de beste bloemisten van Europa in de etalage te staan. Samen met het creatieve team ontwikkelde Mangoa diverse productlijnen en bijpassende verpakkingen.

Opti-flor

Orchid Beer, 2020

Een noviteit op biergebied: Orchid Beer, een nieuwe bierspecialiteit van Opti-flor. Gebrouwen met een extract van één van Opti-flor's smaakvol geurende orchideeën heeft dit blonde biertje een heel bloemig karakter.
Aan Mangoa de vraag om de geschenkverpakking vorm te geven.

Opti-flor

Logo, productstijl en verpakkingsontwerp voor alle 22 Opti-flor concepten, 2020

In opdracht van Opti-flor mocht ik, samen met hen, alle CONCEPTEN vormgegeven. Van de ontwikkeling van het conceptlogo tot het ontwerp van het productlabel en de bijbehorende verpakking. Met ieder van de 22 concept-uitstralingen wordt de uniekheid van het product geaccentueerd.

Opti-flor

Aromio, 2019

Opti-flor

Fontano, 2018

Ontwerp van het logo voor deze waterval aan bloemen.
Als een krachtige fontein schieten Fontano's takken de lucht in. Op het hoogste punt ontvouwen de knoppen zich tot prachtige bloemen die als een waterval omlaag stromen. Fontano's ongewone vorm maakt het een echt meesterwerk.

Opti-flor

Singolo Hello, 2017

Singolo Hello, de éénbloemige orchidee met op maat gemaakt design. Deze schitterende orchidee heeft één grote, indrukwekkende bloem met daarop een speciaal design. Mangoa maakte diverse ontwerpen voor bijzondere momenten. Momenten waar een speciaal cadeau bij hoort.

Opti-flor

Bellissimo, 2016

Ontwerp van het logo voor een boeket met drie maanden bloemenpracht.
De Bellissimo combineert de schoonheid van de orchidee met het weelderige karakter van een exclusief boeket bloemen. Deze mooie, Italiaanse schoonheid met meer dan honderd kleine bloemen maken van de Bellissimo het ideale geschenk.

Opti-flor

Artisto, 2016

De Artisto is de perfecte symbiose van sierlijkheid en speelsheid. De bloemrijke takken hangen als het ware los over de pot. Die speelsheid heeft Mangoa i.s.m. het creatieve team van Opti-flor vertaald naar een speels logo en label.

Opti-flor

Futuro, 2016

Voor de mini-phaleanopsissen met speciale Aquo pot (watergeefsysteem pot) ontwikkelde we het logo en de verpakkingslijn. Door de transparante verpakking zijn het potje en de plant goed zichtbaar. Met deze verpakking is het geheel meteen retail-ready.

Opti-flor

Boquetto, 2012

Moeite met kiezen tussen een orchidee en een boeket bloemen? De Boquetto is een schitterend plantboeket met vele tientallen pastelkleurige kleine bloemen. Mangoa verzorgde samen met het creatieve team het ontwerp van het woordmerk en de verpakkingslijn.